Blog


Blog Index

VIL VÆRE PRÆSIDENT

Sangeren Wyclef Jean vil i denne uge meddele sit kandidatur som præsident i det jordskælvsramte Haiti.

Den 37-årige haitianskfødte sanger Wyclef Jean vil stille op til præsident i sit hjemland, når der senere i år afholdes valg i det jordskælvsramte land.

Det er blandt andet landets problemer med korruption og ungdommens vilkår, der ligger sangeren på sinde, fortæller han til People.com.
- Det lidende haitianske folk og Haitis ungdom, der udgør størstedelen af befolkningen, kan ikke tåle endnu fem år med den korruption, der har stået på gennem de seneste 200 år. Derfor stiller jeg op, siger Wyclef Jean til People.com.

Wyclef Jean er gift med designeren Marie Claudinette. Sammen har de datteren Angelina på fem år. Som niårig flyttede han til New York, og han blev berømt som en del af gruppen Fugees. Siden har han haft en succesfuld solokarriere.

Wyclef Jean siger til People.com, at han i denne uge vil melde sig som officiel kandidat til præsidentvalget i november. Det er navnlig de lidelser, som jordskælvet i januar har påført hans fødeland, der får ham til at gå ind i politik.

- Min platform har fire søjler: Uddannelse, skabelse af job, sikkerhed i samfundet og at få landbruget tilbage på fode, siger Wyclef Jean til People.com.
Jean siger, at han opfylder de forfatningsmæssige krav til at blive præsident: Han har boet i Haiti fem år i træk, han har aldrig været statsborger i et andet land, og han ejer ejendom i landet.

Han er dog forberedt på, at hans modstandere vil stille spørgsmålstegn ved det, og ved om han har nok erfaring til at bestride så vigtig en post.

- Politik er en kampsport, så jeg forventer intet mindre end at blive angrebet hver dag. Men fokus bør være, hvordan vi hjælper det haitianske folk ud af det her kaos, siger han til People.com.