Blog


Blog Index

MC EINAR

Tags: mc einar

MC Einar eksisterede fra 1988-1990. Men inden indre stridigheder splittede gruppen ad, nåede de at skabe et solidt fundament for dansk hip hop.

Man behøver ikke at være inkarneret hip hop-fan for at kende numre som juleklassikeren "Jul det’ cool", "Arh Dér" og "En af den slags dage". Gennem bandets to-årige eksistens skrev dansk hip hops pionerer MC Einar, sange, som stadig bliver spillet jævnligt i radioen.

Gruppen har rod i den københavnske hip hop undergrund, og var kun i starten af tyverne, da de i 1988, som de første i Danmark, fik udgivet en plade med rap på dansk. Stik imod deres egne forventninger, fik de et massivt og bredt gennembrud. Et gennembrud de ikke var helt parate til.

MC Einar bestod af Nikolaj Peyk (tekstforfatter), Einar Enemark (Rapper), DJ Jan (Scratch m.m.), Jesper Vildmand (Human beatbox), Ole Jensen (Guitar). Drengene spiller aldrig sammen mere og en genforening er nok ikke sandsynlig. Nikolai Peyk fortsatte sin karriere i Østkyst Hustlers og da de stoppede involverede han sig i forskellige projekter. Senest har han været bagmand sammen med Anders Matthesen på Kanal 5 programmet "Comedy Kuren"  (Info bl.a. fra Bandlist.dk)  


MC EINAR - AHR DÈRSe på Youtube