Blog


Blog Index

LIVE AID AUSTRALIA

Tags: king of leon, coldplay,

Over 120.000 mennesker troppede lørdag op til to koncerter, Sound Relief, der havde til formål at samlede penge ind til Australiens ofre for de omfattende skovbrande og oversvømmelser.

De blev afholdt samtidig i Sydney og Melbourne, hvor publikum kunne opleve en perlerække af store navne som bl.a. Kings Of Leon, Coldplay, The Bee Gees’ Barry Gibb, Olivia Newton-John og Taylor Swift, skriver NME.

I Sydney lagde Coldplay ud midt på dagen med 'Yellow', og sendte kæmpe store gule bolde og konfetti ud blandt publikum. De spillede et 40 minutters sæt med en gæsteoptræden af den lokale helt John Farnham, i hans 1986 hit ‘You’re The Voice’ –  som Martin introducerede som “Australiens nationalsang”.

Prog-rockerne i Wolfmother var på som næste act med 5 numre, og fløj så direkte til koncerten i Melbourne.

Der så 78.000 fans Kings Of Leon indtage scenen og spille bl.a.. ‘Use Somebody’, men ikke verdenshittet ‘Sex On Fire’.
“I dag vil vi ikke spille den sang,” sagde Caleb Followill på Melbourne Cricket Ground. ”Det er trist, fordi det er sådan en stor sang her, men vi ønsker at være respektfulde.”

Derefter tog Gabriella Cilmi over foran sit hjemmepublikum, inden Liam Finn spillede med sin far Neil og andre fra Crowded House, og selvfølgelig gav evergreenen ‘Weather With You’.

Tilbage i Sydney efter en regnskylle, var det tid til den 19-årige amerikanske country sensation Taylor Swift, der havde forlænget sin turné i Australien for at være med til Sound Relief.

Så var det hjemmepigen og Australiens stolthed Kylie Minogues tur - fra Melbourne via et live link til Sydney - sang alle med på en bevægende ‘I Still Call Australia Home‘.

Hovednavnet til koncerten i Sydney var The Bee Gees’ Barry Gibb og special gæst Olivia Newton-John, der begge bor i USA og var fløjet til Australien dagen i forvejen.

De to australske verdensstjerner holdt hånd mens de sang ‘Islands In The Stream’, inden et medley af Bee Gees hit bl.a. ‘Jive Talkin’ og ‘You Should Be Dancing’.

Sydney lukkede med et gendannet Icehouse efter 15 år, og Midnight Oil spillede deres første show i fire år som afslutning i et regnvådt Melbourne.

Se sidstnævnte i deres storhedstid for 20 år siden i playeren til venstre.


MIDNIGHT OIL - FORGOTTEN YEARSSe på Youtube