Blog


Blog Index

KASHMIR PÅ VINYL

Forsanger i Kashmir, Kasper Eistrup har stillet alle sine cd'er på loftet. Og nu udkommer alle gruppens plader på god gammeldags vinyl.

For første gang kan man få alle Kashmir-albums på det format, bandet selv elsker. Mandag den 14. juni udkommer gruppens seks album nemlig på vinyl.

For to af pladernes vedkommende bliver det første gang. "Travelogue" og "Cruzential" har nemlig ikke tidligere været udsendt på vinyl, mens “The Good Life" kun er kommet i et stærkt begrænset oplag.
- Vi har valgt at sende det hele ud af den simple årsag, at vi alle sammen er vinylentusiaster, siger gruppens forsanger, Kasper Eistrup.

Når Kashmir - og mange andre i musikbranchen i øvrigt - sværger til de gamle LP-plader, så er det et spørgsmål om god lyd.*

- Vi har i løbet af årene råbt meget højt omkring vores store kærlighed til vinyl. MP3-filerne lader en masse af den gode lyd gå tabt, og cd’en er nærmest på vej ud, siger Kasper Eistrup.

Forsangeren selv har sat sine cd’er på loftet i kasser. I hans hjem foregår al musikafspilning fra grammofonpladespilleren.

- Det handler ikke så meget om nostalgisk kærlighed til mors og fars gamle vinylplader. Det handler om, at jeg ganske simpelt elsker lyden af vinyl. Det er jo ren og skær fysik, siger han.
- Ritualet omkring det at vende og skifte pladen tager selvfølgelig mere tid, men det er bare noget, som gør musikoplevelsen mere hyggelig, siger forsangeren.

Da Kashmirs "Trespassers" udkom i februar, blev der også lavet et oplag af vinyler. Det blev revet væk på få dage, og endnu et oplag måtte i trykken.

I forbindelse med udgivelsen holder Kashmir reception i Hi-Fi Klubben på Åboulevarden i København, hvor bandet signerer de nye vinyler. Det sker 25. juni klokken 14.00.

I disse dage er Kashmir i USA for at spille en række koncerter. Besøget følger op på bandets Amerika-turné tidligere på året.