Blog


Blog Index

ICE CUBE - LIVE

Tags: Ice Cube, Dr. Dre, NWA, N.W.A.

Der må nok have været den ene eller anden koncertgænger, der har trukket på skuldrene ved otte tiden en regnfuld og forblæst torsdag aften på Amager. For det første fik vi modsat programmets info en uannonceret DJ, der vendte plader i godt en time frem for den legendariske rapper fra LA. For det andet passede det ubarmhjertelige vejr på ingen måde til Ice Cubes spyttende rim om bitches, snitches, westcoast og weed.

Sidstnævnte blev der røget en del af i det ellers røgfrie Amager Bio, men heldigvis lod det ikke til at forstyrre nogen. Hvad skulle de ansatte også have gjort? Når aftenens protagonist fra scenekanten med bredt smil og lyserøde øjne forkynder, at det han sætter mest pris på ved København er ”The women, and the weeeeeeeed…..!” Og netop fordi at regnen tromlede på spillestedets metal og betonskal, faldt Ice Cubes varemærker – et tight flow, masser af attitude, tunge beats og samt gøgleri med makkeren WC – et tørt sted denne kolde sommerdag.

Således proklamerede Cube ganske passende, at København denne aften officielt blev udråbt til at være en del af hans hood - ”The fucking Westcoast”, og dermed var der banet vej for kollektiv håndkast, fælles brøl og tja, inhalering af cannabiode produkter.

Igennem godt og vel 80 minutter fik vi serveret en bred vifte fra Ice Cubes snart 25 år lange karriere i rappens brogede historie. Når der allerede i starten spyttes N.W.A. klassikeren ”Straight Otta Compton” ud mod publikum, for blive fulgt op af egne hits som ”Hello”, ”Check Yo self”, er det svært at holde armene nede langs kroppen og fødderne på gulvet. Selvom selve rytmens tempo aldrig nåede udover de tungt tordnende beats, blev aftenens setliste alligevel afleveret med masser af hestekræfter – og deri lå faktisk også en del af problemet. Det er kotume indenfor den amerikanske hip hop at spille numrene i stramme forkortede versioner – og det kan naturligvis være lidt skuffennde, at en kavalkade af de veloplagte club hits ”You Can Do It”, ”Bop Gun” og ”We be Clubbin” sammenlagt varer halvt så langt i det udsolgte Amager Bio, som den ville gøre hjemme på sofaen.

Når det så er sagt, så blev det aldrig kedeligt i Ice Cubes charmerende frække selskab, når han gav kommandoer til DJ Crazytunes og jokede med sin makker WC fra hip hop trioen Westside Connection, som der sandelig også blev spillet to numre af.

På trods af en til tider ujævn lyd, lidt tynd info omkring afviklingen af koncerten og en afsluttende gigantisk kø i garderoben, så kunne man ikke være andet en glad og dybt taknemlig for at have set en af hip hoppens sande originaler denne aften. Isterningen fra South Central leverede et veloplagt destillat fra sit respektable CV, med charme selvtillid og krøllet hår, samt et stort glimt i de små lyserøde øjne. Det skal honoreres med fem velfortjente bønner herfra.