Blog


Blog Index

BOYKOTTER US DELSTAT

Musikglade indbyggere i den amerikanske delstat Arizona må i øjeblikket finde sig i at blive taget som gidsler i et opgør mellem politikere og musikstjerner.

20 kunstnere og grupper med Rage Against The Machine-forsanger Zack de la Rocha som det højtråbende fyrtårn nægter at give koncerter i Arizona, hvis en omdiskuteret ny immigrationslov opretholdes.

Loven giver politiet i Arizona lov til at tage fat i enhver person, de mistænker for at være ulovlig indvandrer. Hvis ikke personen er i stand til at bevise sin ret til at opholde sig i delstaten, bliver han eller hun arresteret.

- Hvis andre delstater går i samme retning som myndighederne i Arizona, så risikerer vi at ende i en situation som den, der var før borgerrettighederne, siger 40-årige Zack de la Rocha på den nye protestbevægelses hjemmeside, thesoundstrike.net.

- Folk, der er fattige, ligesom nogle af os var engang, kan blive tvunget til at leve i konstant frygt, mens de blot forsøger at finde et job og overleve, siger han og afleverer en bredside til Arizonas politikere og guvernør, Jan Brewer:

- Denne uretfærdige lov er sat i værk af den samme Arizona-regering, der nægtede at anerkende Martin Luther King Jr.-dagen som en national helligdag, siger han med henvisning til den berømte borgerrettighedsforkæmper.

Blandt de kunstnere, der holder sig væk fra Arizona, er hiphopperne Cypress Hill, rapperen Kanye West, de britiske triphoppere Massive Attack, den colombianske latinostjerne Juanes og New York-rockerne Sonic Youth.