Blog


Blog Index

VILLAGE PEOPLE

Tags: Village People

En gang om året kan man til Christopher Street Day være vidne til at tusindvis af bøsser og lesbiske synger med på ’Y.M.C.A.’ for at ledsage nummeret med den karakteristiske dans i verdens storbyer.
Sangen er ikke blot et hit, som mange andre – det er en hymne. Men hvad blev der af politimanden, indianeren, lædderbøssen, cowboyen, vejarbejderen og soldaten? 

The Village People kan anses for at være et af de første skræddersyede konceptbands overhovedet, men det hele startede faktisk med en drøm. Den i New York bosiddende franske producer Jacques Morali kontaktede i 1977 en af sine studiesangere med følgende bemærkning:

”Jeg havde en drøm om, at Du sang leadvokalen på mit album, og det blev meget, meget stort.”
Willis fik blod på tanden og indvilligede til at samle et band, eller rettere sagt et koncept omkring sig. En annonce sættes i et af samtidens større musikblade under overskriften: "Macho Types Wanted: Must Dance And Have A Moustache.”

Det bliver til omtalte stereotyper. Bandnavnet referer til New York-bydelen Greenwich Village, som i sin tid var en højborg for bøssebevægelsen.
Med denne sammensætning af homo-drømmemænd som lokkemad skulle det amerikanske bøssemiljø erobres. Og det blev det i en sjælden grad.

I de efterfølgende år hitter Village People med sange som ’Macho Man’, ’Go West’, ’In The Navy’, ’Can’t Stop The Music’ og sidst men ikke mindst ’Y.M.C.A’.
Disco-musikken er på sit højeste i USA og de seks herrer ridder med på bølgen.

En film med The Village People skulle i 1980 cementere succesen, endte dog med at høste to priser for Worst Picture og Worst Screenplay ved de frygtede Rassberry Awards. Filmen bliver et flop, og den samme skæbne lider Village Peoples efterfølgende album.

Grunden til at Village People ikke kan sælge deres varemærke med samme succes er ganske enkelt, at disco musikkens popularitet falmer. Folk fokuserer på nye spir indenfor rock- og new wave musik. Det går nedad bakke for gruppen, forsangeren kvitter sin tjeneste i 1983 og i 1985 lukker og slukker Village People.

Blot to år senere genopstår gruppen dog i et nyt line-up, nyt materiale derimod bliver det dog aldrig blevet til. Den dag i dag er det blevet til ni studiealbums i årene 1977-1985 og fem opsamlinger i de efterfølgende årtier.

Det er retro bølgen, der får Village People frem i rampelyset i ny og næ. Som kuriositet kan nævnes, at Village People hyres som opvarmningsband for Chers afskeds turné i årene 2004 til 2005, hvilket bliver en kæmpe-succes. Tre år senere får gruppen en stjerne på Hollywood Walk Of Fame.

Den dag i dag er Village People stadigvæk på turné og truer endda med, at fans kommer til at høre nyt materiale til nogle af deres koncerter. Af de oprindelige seks forklædte mænd fra 1977 er der dog kun to der er tilovers – soldaten og indianeren.

Skabelonen tiltrækker dog stadigvæk et ret stort publikum i Amerika, og faktisk kan Du også fange dem forskellige steder i Europa i år. Så det er bare med at øve sig på Y.M.C.A. dansen og booke fly til et af de sydlige lande, hvor herrerne optræder.

Kom i form og check videoen til hittet i playeren til venstre, god fornøjelse.VILLAGE PEOPLE - 'Y.M.C.A.'Se på Youtube