Blog


Blog Index

REDNEX

Tags: Rednex

Året er 1994 og ’Cotton Eye Joe’ hitter i de fleste Europæiske lande, samt USA. Der er tale om en landeplage af format, men hvad blev der egentlig af svenske Rednex?

Let´s face it - øverst nævnte hit er ’bandets’ eneste af denne kaliber. Ikke desto mindre kan man heller ikke tage det fra dem - Rednex lægger hårdt ud for dernæst at kaste sig ud i en længere nedtur, der varer ved den dag i dag.

Bandet bliver dannet, eller rettere sagt skabt i 1994. For faktisk er det de tre svenske producere Janne Ericsson, Örjan Öberg og Pat Reiniz der danner Rednex fundament. Det er dén trekløver der skriver og producerer musikken.

Målet er at danne fusion imellem techno på den ene, og country på den anden side. For at få Rednex ud til folket, hyrer de tre en sangerinde og nogle skuespillere. For det at turnere ligger ikke til de tre studio-eksperter.

Konceptet går op - Rednex opfølgende singler ’Old Pop In An Oak’ samt balladen ’Wish You Were Here’ og deres debutalbum ’Sex & Violins’ sælger ganske fint. ’Cotton Eye Joe’ slår det dog aldrig.

Producenterne sidder i førersædet. Sangerinden Mary Joe (født Karin Annika Ljungberg) forlader bandet, for dernæst at blive erstattet af Whippy som synger på bandets andet album ’Farm Out’ 2000. Dette viser sig dog at floppe voldsomt og man satser med en succes og et flop i bagagen at udgive en Best Of i 2003.

Man prøver på at gentage successen: En ny sangerinde ved navn Scarlet hyres, og hittet ’Cotton Eye Joe’ udgives i en ny version, og som led af opsamlingsalbummet. Se denne relancering med ny babe og beats i playeren til venstre.

Svenskerne kvitterer med at købe denne gamle vin på nye flasker, men resten af verden takker nej. Det andet comeback-forsøg startes i forbindelse med Melodi Grandprix i Sverige i 2006, og selvom man ikke vinder – så formår Rednex kort derefter at score et hit med ’Fe Fi (The Old Man Died)’ – dog kun i det svenske hjemland.

I 2007 melder Rednex ud, at navnet kan købes på eBay for den nette sum af 1,5 millioner dollars. Om dette kun var et marketing stunt, eller et led af en større strategi vides ikke. I hvert tilfælde har interne stridigheder imellem producenterne (de egentlige musiker) og bandet (skuespillerne, der repræsenterer Rednex) sørget for nogle retsager med indbyrdes anklager om svindel.

Således går et gammelt line-up med gruppens første sangerinde Mary Joe flittigt på turné under navnet Rednex. Dette må de dog ikke og er dernæst blevet sagsøgt af producenterne. Hvordan striden kommer til at ende, det vides ikke. Men ifølge Rednex officielle hjemmeside lyder til at være bittert opgør.

Indtil videre lader Rednex situation til at være temmelig fastlåst, men man skal aldrig vide sig sikker. Måske Rednex netop nu er i gang med at indspille endnu en ny version af ’Cotton Eye Joe’…    REDNEX - 'COTTON EYE JOE 2002'Se på Youtube