Blog


Blog Index

DICTE PÅ VEJ MED NYT

Tags: dicte

Vi skal hele tiden nå så meget, at vi allerede er bagefter, inden vi er kommet i gang. Det har inspireret mig til at skrive en række sange om tiden, siger Dicte, om sit syvende soloalbum TICK TOCK.

Sandsynligvis den mest udadvendte samling sange der er kommet fra Dictes hånd, siden hun i 1994 solo-debuterede med ”Between Any Four Walls”.

TICK TOCK er ti knivskarpe og præcise sange. Musikken er overvejende dynamisk, legesyg, funky, flabet og fyldt med smittende energi. Nærmest futuristisk blues og elektro-soul - skåret helt ind til benet og perfekt forløst, i det kreative samarbejde mellem Dicte og hendes faste, fast sammentømrede og altid nysgerrige orkester The Sugarbones.

Og som på ethvert godt album, er de fyrige uptempo sange selvfølgelig suppleret med et par stærke ballader af den helt hudløse slags. Teksterne på TICK TOCK er skåret ud af det levede liv og den tid det tager at leve det. Det er sange om mødet med ligegyldige mennesker, om fantaster på coke, om livet der kører i ring og tiden der sætter alting i relief.

Om at elske forevigt – eller bare til man ikke elsker mere. Om at se sin elskede forsvinde med det hele når man bliver forladt - og om alt det man gerne ville, lige indtil man ikke vil det mere… Alle numrene handler på en eller anden måde om tid. Tiden der går. Tiden der er for lidt af. Tiden der er for meget af. Fremtiden og fortiden. Tiden der forhærder, forblinder og/eller forsvinder..

Som en god ven engang sagde, da jeg opremsede en mængde projekter jeg var i gang med: “jamen så er vi jo allerede bagefter!”

Tiden er på mange måder det moderne menneskes største problem. Vores mangel på nydelse af nuet – og den fejlagtige tro, at man kan komme foran! (Dicte).

TICK TOCK er produceret af Kæv Gliemann, Dicte og Mads Nørgaard. Dicte spiller guitar, har programmeret og synger – selvfølgelig – aldeles forrygende.

The Sugarbones er: Kæv Gliemann (tangenter af enhver art, guitarer, programmering og kor), Mika Vandborg (guitarer og kor), Lennart Ginman (bas) og Thomas Duus (trommer og kor). På albummet medvirker desuden: Claus Hempler (duet på “U-Turn”), Laust Sonne (trommer på “Blind” og “U-Turn”) og Nicolai Munch-Hansen (bas på “Blind”).

Dicte & The Sugarbones drager i perioden fra 11. februar – 27. marts på en omfattende tur Danmark rundt som special guest hos Thomas Helmig. To tracks kan i øjeblikket høres på Dictes nye Myspcace profil, hvor også den spritnye nye single ”Cigarette”, ligger til gratis download – www.myspace.com/dictedk